About me

Ik ben Jeff Hofstede,  geboren op twee augustus 1998  in Wieringerwerf.  Ik kan mezelf omschrijven als een gedreven, creatief en een volhardend persoon, als iets gedaan moet worden, dan gebeurt dat. Voor zo lang ik mij al kan herinneren vind ik visuals (video, foto etc) erg interessant. Ik kan hiermee iets maken waar ik origineel in kan zijn, dat vind ik heel belangrijk. Je kan goed zijn in wat je doet, maar een eigen stijl hebben onderscheiden de amateurs van de pro's. Ik ben begonnen met fotograferen/filmen door het skaten. Al je tricks willen vastleggen en het uiteindelijk dan op YouTube posten: het beste gevoel óoit. Daarna ben ik hier in door gaan leren en de rest is geschiedenis. Ik wil graag door middel van mijn passie anderen helpen om zo hun woord eruit te brengen. Of dit nou door middel van foto's of video's is, ik sta klaar om het project met twee handen aan te pakken.
Making more of your vision.

Mijn liefde voor concert-fotografie is enorm gegroeid sinds begin 2017, toen ben ik bij J.C. de Dukdalf terecht gekomen als fotograaf, barman, designer én social media promoter.
Ik heb enorm veel geleerd in die kleine (maar toch zéker fijne) ruimte. De ruimte is niet optimaal belicht, dus het is altijd nog een uitdaging om met goeie foto's weer naar huis te gaan, maar dat maakt het ook weer spannend. Als ik éen genre met fotografie kon kiezen, was dat waarschijnlijk wel concert-fotografie geweest, de diversiteit en de energie van de artiest is steeds weer verschillend, dat houdt het divers en zorgt dat het geen lopende band werk wordt.

Bij feesten & festivals voel ik mij echt thuis. Ik maak geen situaties, maar ik leg ze vast, dat vind ik er zo mooi aan. De energie, de mensen en de artiesten creëren voor mij een speelveld waar ik in kan los gaan, ik sta nooit een moment stil en er is nog nooit een moment geweest wanneer ik niet heb genoten van de sfeer. Alles rondom een festival of feest vind ik zo interessant, de artiesten, de energieke maar toch vaak relaxte sfeer, de productie, ik kan er nog uren over doorgaan.

Bottomline: Ik hou van mijn werk.

Met skaten is het dan weer een heel ander verhaal. Je moet echt ge-skate hebben om te weten hoe je skaters moet fotograferen. De hoek, de omgeving, zorgen dat je de landing ziet etc. Met dat alles moet je rekening houden, maar dat maakt het ook dat als je dat shot hebt, na 20 pogingen, het een foto is om trots op te zijn. Ik heb enorm veel geleerd van het skaten, hoe je beweging moet vastleggen en vooral wat nou een goede foto onderscheid van een slechte. Zonder het skaten was ik waarschijnlijk niet zo ver gekomen als dat ik nu ben.